top of page
Zoeken
  • pchekman

De beste olifantenmop ooit.

Even tijd om te lachen.


Moos is een drukbezet zakenman. Hij reist wat af, heeft de ene verkoopmeeting na de andere en heeft nauwelijks tijd om te relaxen. Hij heeft het druk, loopt op z'n tenen en op enig moment voelt hij zich niet goed. Hij gaat naar de dokter. Die onderzoekt hem en zegt: "Ik zie het al, een typisch geval van stress. Je zit tegen een burn-out aan, je moet rust nemen. Mijn tip: ga lekker ook vakantie." Moos vraagt: "Ja maar waar moet ik dan naar toe?". "O," zegt de dokter, "Ik heb wel een idee. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan. Ga op safari."

Afijn, Moos neemt het advies ter harte, loopt een reisbureau binnen en boekt een reis naar Afrika. De volgende dag zit ie in het vliegtuig voor zijn safari, helm, kapmes, korte broek, zonnebril en camera, op alles voorbereid.

In Afrika aangekomen, checkt hij in in zijn hotel en de volgende dag begint de safari. Er is een klein groepje reisgenoten en ze gaan onder leiding van de gids het oerwoud in. Na verloop van tijd, Moos loopt achteraan, hoort hij gehuil. Hij twijfelt even, maar laat het groepje lopen en gaat op zoek naar het geluid. Wanneer hij dichter bij komt, hoort hij steeds "Au. Au. Au." Hij komt aan op een open plek en ziet daar een olifant staan. Hij vraagt aan de olifant: "Wat is er aan de hand?". Je weet, in moppen kunnen olifanten praten. De olifant zegt: "Ik heb een doorn in mijn poot en die krijg ik er niet uit." Moos zegt, "Laat mij maar even kijken." Hij ziet de doorn zitten in de poot van de olifant en haalt hem eruit. "O," zegt de olifant, "wat ben ik blij dat jij net toevallig langs kwam. Hoe kan ik je bedanken?" Moos haalt zijn schouders op, weet hij veel. Hij is zijn groepje kwijt en staat midden in de jungle te praten met een olifant. De olifant zegt; "Ik weet wel wat. Klim maar op mijn rug, dan laat ik je de jungle zien."

Afijn, zo gezegd zo gedaan. Moos klimt bij de olifant op zijn rug en die laat hem een paar mooie plekjes van het oerwoud zien. Aan het einde van de dag brengt de olifant Moos terug naar zijn hotel en bij het afscheid trompettert hij een paar keer heel hard. Ze spreken de volgende dag weer af en wanneer Moos net klaar is met zijn ontbijt, verschijnt de olifant weer. Hij trompettert een paar keer heel hard en ze gaan weer op weg. En zo gaat dat de hele vakantie. Elke morgen haalt de olifant Moos op bij zijn hotel, waar hij luid trompetterend verschijnt. Hij laat hem de hele jungle zien en brengt hem 's-avonds weer terug bij het hotel, waar hij luid trompetterend afscheid neemt. Moos heeft de vakantie van zijn leven. Hij ziet de mooiste plekken, schitterende vergezichten, prachtige watervallen, alle inheems diersoorten en hij maakt de mooiste foto's. De beste safari ooit.

Maar aan alles komt een einde, de vakantie zit er op. Wanneer het tijd is om te vertrekken, brengt de olifant Moos naar het vliegveld waar ze afscheid nemen. De olifant zegt luid trompetterend gedag.Na deze prachtige vakantie begint het gewone leven weer. Moos gaat uitgerust weer aan het werk. Na een paar weken moet hij voor zaken een paar dagen naar Londen. Op de tweede dag heeft hij in de ochtend een bespreking maar 's-middags is hij vrij. Zijn vliegtuig vertrekt pas in de avond dus hij besluit een stukje te gaan wandelen. Na een kwartiertje lopen, komt hij op een plein waar een grote circustent staat.


Het is Circus Barnum & Bailey en hij besluit een kijkje te nemen. Hij koopt een kaartje en klopt de tent in. Net op dat moment begint de olifantenact. Moos loopt langzaam naar de ring en de grootste olifant van de groep begint te trompetteren. Moos loopt naar beneden en de olifant loopt, luid trompetterend naar hem toe. Moos stapt de ring binnen en de olifant gaat bovenop hem staan en trapt hem helemaal dood. En nu vermoeden ze dat het een andere olifant was.

54 weergaven0 opmerkingen

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page