top of page
Zoeken
  • pchekman

De Kleine Activist

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020

Het is de persoonlijke website van Isa Kriens. Dit zegt zij o.a. over zichzelf op haar site:


Mijn naam is Isa Kriens en ik sta niet achter het huidige beleid dat wordt gevoerd. De maatregelen richten veel meer schade aan dan dat ze voorkomen. Ook voor de toekomst. We leven in een tijd waarin knuffelen is verboden en groepsvorming koste wat kost moet worden vermeden. Ik geloof daar niet in. Wij hebben elkaars aanwezigheid en aanraking juist nodig. Het zijn basisbehoeften. Het is onmisbaar.

Tegen onze wil worden vrijheidsbeperkende maatregelen genomen in naam van de volksgezondheid. De grondrechtbeperkingen baren mij zorgen. Zeker nu ze zijn verankerd in een wet; een wet die overheidsoptreden legitimeert, in plaats van dat het ons beschermt. En dat is gevaarlijk. Want rechten die je weggeeft, krijg je zelden terug aangereikt. Door gewenning wordt alles normaal. Dit is een glijdende schaal waarop wij wel degelijk invloed hebben. Ons geluid is van levensbelang. Zonder draagvlak houdt dit beleid namelijk geen stand.

Daarom geloof ik dat het heel belangrijk is dat wij onze grenzen aangeven. Elke keer weer. Niet om discussies te winnen, maar om te laten wankelen. Zodat het kan vallen. Daarvoor moeten we die grenzen wel eerst voelen. Door mensen te informeren over hun rechten, de wetten en hun implicaties, hoop ik daaraan een bijdrage te leveren. Ik vecht voor de toekomst van onze kinderen. Doe je mee?


Isa post regelmatig kritische en zeer goed leesbare items die zij schrijft vanuit haar achtergrond als juriste.


Peter C. Hekman

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page