top of page
Zoeken
  • pchekman

Hoe komen we uit de corona-crisis?

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2021

Het is een vraag die veel mensen stellen de laatste tijd: hoe komen we in godsnaam uit deze crisis?


Wanneer we onze hoop op de overheid vestigen, dan zou het antwoord op de vraag weleens kunnen luiden: 'voorlopig niet.' De ervaringen van de laatste tijd bieden weinig hoop. De angstmakers van het OMT hebben een stevige grip op de beslissers en de mensen van het RIVM presenteren regelmatig cijfers die weliswaar vrijwel allemaal positief zijn maar weten er steeds weer een negatieve draai aan te geven. Zo was er laatst de zogenaamde Britse variant. Deze zou een behoorlijk stuk besmettelijker zijn en volgens Ernst Kuipers zouden er binnen de kortste keren 170.000 mensen mee besmet kunnen zijn. Dan praat je niet over versoepelen van de regels, dat is wel duidelijk. En dan is er nog een Braziliaanse variant, en een Zuid-Afrikaanse en wanneer de voorraad is uitgeput, zal er wel weer een andere variant zijn.

En dan is er nog Aura Timen, de statisticus van het RIVM. Zij duidt de cijfers maar zij weet elke keer opnieuw wel een negatieve ontwikkeling te schetsen. En dan heb ik het nog niet eens over al die andere televisiesterren, die bijna dagelijks hun angstverhalen mogen ventileren op de bekende programma's Op1, Jinek en M.

En daar komt nog een ander belangrijk element bij. Onze overheid heeft in feite geen exit-strategie. Ja, er wordt wel iets vaags over gemeld in het dashboard, zo in de stijl van: 'wanneer er minder dan 3 IC-opnames zijn, dan kunnen de maatregelen versoepeld worden.' Dat schiet natuurlijk niet op. Kortom; onze hoop vestigen op de overheid is een heilloze weg.


Nee, het moet bij ons vandaan komen. Wat moet er gebeuren om ons uit deze crisis te halen?


Ik heb wel een idee. Waar gaat het nu eigenlijk om? Hoeveel mensen liggen er nu eigenlijk in het ziekenhuis met Covid-19? En hoeveel op de IC? En hoeveel overlijden er? Eerlijk gezegd zeggen de RIVM-cijfers niet zoveel. Hoe komt dat? Iedereen die in het ziekenhuis wordt opgenomen, wordt getest op corona. Het maakt niet uit waarvoor je komt, of je kanker hebt, een hartaanval hebt gehad of je been hebt gebroken. Wanneer je positief test op corona, dan ben je een corona-patient. En wanneer je de hartaanval niet overleeft, dan word je in de cijfers opgenomen als corona-dode. De argumentatie hierachter is simpel: je had corona en nu ben je dood, dus ben je een corona-dode. Maar hier klopt natuurlijk geen bal van. Iemand die sterft aan hartfalen en toevalling ook positief testte op corona, is natuurlijk geen corona-dode. En dat geldt natuurlijk ook voor een patiënt die aan kanker overlijdt. Wanneer je op deze manier naar de cijfers kijkt, dan moet je vaststellen dat ergens tussen de 10% en 20% van de doden het rechtstreekse gevolg van corona zijn. Dus wanneer het RIVM meldt, dat het aantal doden in de afgelopen week 408 betrof ten opzichte van de week daarvoor 448, dan zijn er dus ongeveer 60 echt aan corona gestorven.

Per week komen er in Nederland ongeveer 2.920 mensen te overlijden. Van deze 2.920 is dus ongeveer 2% toe te schrijven aan corona. Hoezo pandemie?


Het wordt steeds duidelijker dat er een eind moet komen aan alle onzin-maatregelen die de overheid ons heeft opgelegd. Corona is niet het dodelijke virus waar iedereen bang voor was. Wereldwijd is de IFR (infection fatality rate) 0,23% en dat is slechts een fractie meer dan een heftige griep. Maar hoe komen we nu uit deze houtgreep?


Om te beginnen herstellen we de manier waarop we met ziekzijn omgaan. Wanneer je ziek bent, blijf je thuis. En wanneer je wat zieker bent, dan kruip je een week je bed in. En wanneer je ernstig ziek bent, dan bel je je huisarts. Die stelt een diagnose en bepaalt of het nodig is dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis danwel op de IC. De behandeling begint direct aan de basis, bij de huisarts. Hierdoor neemt de druk op de zorg af en wordt de duur van het verblijf in het ziekenhuis verkort.


We stoppen direct met testen. We ruimen alle teststraten per direct op. A-symptomatisch testen heeft geen zin en bovendien is er nogal wat te doen omtrent de PCR-test, die onbetrouwbaar is.


We schaffen per direct de avondklok en de lockdown af. Alle restaurants, winkels, voetbalstadions, theaters, zwembaden, universiteiten en scholen gaan direct open. Alle mondkapjes worden ritueel verbrand, alle regels over het beperken van privébezoek gaan van tafel en we wassen onze handen alleen wanneer dat nodig is. De anderhalve meter-maatregel gaat ook direct de prullenbak in. We geven elkaar gewoon weer de hand en we knuffelen elkaar weer. En we gaan weer sporten.


We gaan direct en zeer voortvarend aan de slag met alle mogelijke medicijnen die corona kunnen voorkomen en/of genezen. We organiseren in Nederland op zeer korte termijn een testsituatie voor o.a. ivermectine waar mensen op basis van vrijwilligheid aan deelnemen.


En hoe gaan we om met de vaccins? Om te beginnen kunnen we niet spreken van een vaccin maar van genetische modificatie. Er moet objectieve en eerlijke informatie komen over de prikken op basis waarvan mensen zelf kunnen beslissen of ze de prik nemen of niet. En de mensen die ervoor kiezen wel de prik te nemen, moet worden verteld dat zij deelnemen aan een proef en daar ook schriftelijk akkoord mee gaan. Er is per direct geen sprake meer van dwang of drang. We gaan niet over tot de invoer van een corona-paspoort en we gaan ook niet mensen die de prik hebben laten zetten, voorrang verlenen bij evenementen, cafébezoek of theaters. Of bij reizen per vliegtuig of trein. En werkgevers die van hun mensen een vaccinatie of negatieve test eisen, worden voor de rechter gedaagd.


Wat we daarnaast wel moeten doen, is de groep kwetsbare mensen tegen corona beschermen. Mensen in verzorgingstehuizen, mensen met onderliggende ziekten en mensen vanaf een bepaalde leeftijd met overgewicht moeten de mogelijkheid krijgen in een beschermde omgeving te wonen. Deze groep mensen zou op basis van vrijwilligheid wellicht wel ingeënt kunnen worden maar in elk geval de mogelijkheid moeten hebben om bijvoorbeeld ivermectine te krijgen waardoor de kans dat zij corona oplopen aanzienlijk vermindert.


Ik roep dus alle winkeliers, alle restauranthouders, alle sportverenigingen, alle beheerders van zwembaden en sporthallen, alle mensen die werkzaam zijn in de theater- en evenementenbusiness, alle kappers kortom iedereen die nu gesloten is als gevolg van de lockdown, per direct de deuren te openen. Wanneer iedereen hier gehoor aan geeft, dan kan de overheid er helemaal niets tegen doen. De politie en de BOA's kunnen moeilijk iedereen op de bon gaan slingeren of alle zaken gaan sluiten. Dat is onbegonnen werk. Net als in Italie dus. Gewoon alles weer open waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gezondheid. Je zult zien: daar hebben we onze overheid echt niet voor nodig.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page