top of page
Zoeken
  • pchekman

Long COVID bestaat.....niet

Bijgewerkt op: 19 mei 2023

Je hoort en leest de laatste tijd steeds meer over Long COVID. Zo stond er deze week in het Noordhollands Dagblad een zeer uitgebreid artikel over de vermeende ziekte. De strekking van het artikel was dat er veel mensen zijn die een corona-besmetting hebben gehad en op de langere termijn nog steeds klachten hebben. Deze mensen hebben last van overmatige vermoeidheid, benauwdheid, hoofdpijn en andere pijnen, duizeligheid en een veelvoud aan andere vage klachten. Sommige van deze mensen zitten al langere tijd ziek thuis.



Er is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een organisatie opgericht, C-support voor COVID-19 patiënten, die adviseert en ondersteunt op alle leefgebieden waarop deze zogeheten complexe en nog onbekende ziekte ingrijpt. Hierbij moet je denken aan gezondheid, (psycho-)sociaal en werk en inkomen. Merkwaardig is de constatering dat hetzelfde Ministerie van VWS weigert een registratiesysteem voor Long COVID op te zetten. Voor veel artsen zou dit gewenst zijn om op deze manier in elk geval een aantal zaken in beeld te brengen, zoals, hoe vaak komt het voor en hoe ernstig is. Een ding is duidelijk en dat is dat veel verschillende mensen veel verschillende klachten hebben en er om de ziekte een waas van geheimzinnigheid hangt. Niemand weet precies wat de ziekte veroorzaakt al wordt er over het algemeen aangenomen dat Covid-19 de achterliggende oorzaak is. Medisch en wetenschappelijk bewijs hiervoor is er echter niet.



Het mooie van dat artikel in het Noordholland Dagblad is niet zozeer de zaken die er in staan als wel de zaken die er NIET in staan. Het woord vaccinatie komt niet in het artikel voor. Ik denk dan: zouden de klachten wellicht veroorzaakt kunnen zijn door de covid-vaccinatie?


Ik weet wel dat ook dat niet onderzocht is. En dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. De vaccinatie was tenslotte 'veilig en effectief'... Maar het verklaart wel waarom Ernst Kuipers, de minister van VWS, geen registratiesysteem wil opzetten. En hetzelfde geldt ook voor het onderzoek dat Eline van den Broek naar oversterfte doet. Zij wordt hierin tegengewerkt door hetzelfde ministerie van VWS dat weigert alle data beschikbaar te stellen.



De reden die hierachter ligt, is volgens mij volstrekt duidelijk. Stel dat uit deze onderzoek zou blijken dat de vaccinaties de problemen hebben veroorzaakt, dan is Leiden in last en zullen de rechtszaken niet van de lucht zijn. En zal Ernst Kuipers, maar ook zijn voorganger Hugo de Jonge, persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle gezondheidsschade. En dat is natuurlijk iets dat te allen tijde voorkomen dient te worden.



Disclaimer: het is een mening waarvoor ik geen bewijzen heb.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page