top of page
Zoeken
  • pchekman

Over gevaren gesproken...

Ik had laatst een discussie met een oud-collega over de gevaren van het virus. De discussie liep op niets uit, maar ik vroeg me toch af: over welke gevaren hebben we het eigenlijk?

· Over de gevaren om besmet te raken met Corona, ziek te worden, in het ziekenhuis of op de IC te belanden of te overlijden? Nou, dat gevaar wordt nogal overschat. Wereldwijd heeft Corona een IFR (Infection Fatality Rate) van 0,15%. Dat betekent dat 99,85% van de mensen die de ziekte oploopt, het overleeft. Dat kan ik nauwelijks een gevaar noemen.

· Of hebben we het over het gevaar om positief getest te worden? Wereldwijd wordt getest of je besmet bent met corona en dus Covid-19 hebt met de PCR-test. Afgezien van het feit dat de PCR-test er niet voor gemaakt is om diagnoses te stellen; en afgezien van het feit dat er bij de PCR-test ‘aan de knoppen gedraaid’ kan worden, is het rekenkundig aantoonbaar dat er bij de test sprake is van ‘false positives’. Wanneer de prevalentie (dus de aanwezigheid van Corona) hoog is, bijvoorbeeld 40%, dan is de PVV 98%. Maar wanneer de prevalentie laag is, bijvoorbeeld 1%, dan is de PVV nog maar 47,6%. Dat betekent dat bijna de helft van de uitslagen onjuist is. En wanneer de prevalentie nog lager is, bijvoorbeeld maar 0,1%, wat gezien het lage aantal ziekenhuisopnames wel eens in de richting van de werkelijk zou kunnen komen, dan zijn zelfs 19 van de 20 testuitslagen onjuist oftewel false.

· Of hebben we het over het gevaar van de tweedeling van de maatschappij. De gevaccineerden tegenover de niet-gevaccineerden? Een groot gedeelte van de mensen die het vaccin heeft genomen, vindt dat zij meer rechten heeft dan de mensen die de prik niet nemen. En dat geldt niet alleen voor theater- of restaurantbezoek, voetbalwedstrijden en evenementen maar dat geldt ook voor de gezondheidszorg. Gevaccineerden zouden voorrangmoeten krijgen bij medische behandelingen ten opzichte van de niet-gevaccineerden, ook wel vaccin-weigeraars genoemd.

· Of hebben we het over het gevaar dat de vaccins bij nader inzien toch niet die hoge efficiency hebben als gedacht. En dat hierdoor dus een derde ‘booster’ prik nodig is in het najaar. En volgend jaar een vierde etc. etc. Denk hierbij aan Israel. Daar is de vaccinatiegraad zeer hoog terwijl van de mensen die met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen 70% gevaccineerd is.

· Of hebben we het over het gevaar dat we straks in het najaar weer allerlei maatregelen mogen verwachten? Er wordt al gezinspeeld op de vierde golf, die natuurlijk de schuld is van de ongevaccineerden, en waar we opnieuw te maken krijgen met lockdowns, mandkapjesplicht en andere onzinnige maatregelen?

· Of hebben we het over het gevaar dat we langzaam maar zeker van een (schijn-) democratie in een totalitair regime terecht komen? Ik bedoel; kijk om je heen. De Tweede Kamer is een tandeloze tijger geworden die alles slikt wat het demissionaire kabinet voorstelt. De tijdelijke wet Covid-19 is al weer voor de derde keer verlengd terwijl er nog maar een handjevol mensen op de IC ligt. De demissionaire minister van VWS heeft inmiddels 5,2 miljard euro uitgegeven aan van alles en nog wat maar niemand die precies weet waaraan dan precies. Er wordt niet alleen door de grote social media bedrijven, maar ook door de overheid zelf volop gecensureerd. Demonstraties tegen het overheidsbeleid worden met grof geweld uit elkaar geslagen waarbij de aanwezige ME doelbewust opdracht krijgt geweld te gebruiken. Propaganda minister De Jonge gedraagt zich als een verkoper/vertegenwoordiger ('prikpooier') van de farmaceutische industrie. Op de TV, op de radio en in de kranten worden tegenstanders van het corona-beleid geridiculiseerd.

· Of hebben we het over het gevaar dat we straks niet alleen een Corona-pas nodig hebben om naar restaurants, voetbalwedstrijden etc. te gaan, maar ook de Digital Green Card? Deze pas is door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt eind van het jaar over ons uitgestort. Dan heb je dus niet alleen een corona-pas maar ook een klimaat-pas. En wordt je beloond voor klimaat-vriendelijke zaken zoals zonnepanelen en elektrisch rijden en gestraft voor klimaat-onvriendelijke zaken, zoals rijden op diesel of benzine en koken op gas.

· Of hebben we het over de invoering van de European Digital Currency? De EU gaat straks bankje spelen voor alle burgers op Europees grondgebied. Het contante geld wordt afgeschaft onder het mom van duur, risicovol en fraudegevoelig en daarvoor in de plaats krijgen we de digitale munt. En omdat we al de coronapas en de klimaatpas hebben kan de munt hier gemakkelijk aan gekoppeld worden; de infrastructuur is er tenslotte al.

· Of hebben we het over het gevaar van een social credit-systeem? Wanneer de Corona- en de klimaatpas eenmaal zijn ingevoerd, is de stap naar een social creditsysteem nog maar een hele kleine. Ben je een brave burger, die netjes doet wat de overheid vraagt, dan scoor je punten en ben je stout en doe je niet de juiste voorgeschreven dingen, dan krijg je strafpunten. Kijk maar naar China; daar is het al ingevoerd. De consequentie is: veel pluspunten betekent meer geld en veel strafpunten betekent minder geld. Zo krijgt de overheid langzaam maar zeker grip op ons hele leven en komen we in een totalitaire staat te leven waarin we niets hebben te vertellen, niets hebben te wensen, alle vrijheden kwijt zijn en dus tot slaaf van het regime gemaakt zijn.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page