top of page
Zoeken
  • pchekman

Wat voorspelt Nostradamus voor 2024

Een jaar geleden heb ik al aandacht besteed aan de voorspellingen van Nostradamus, maar toen voor 2023. Met enige fantasie is berekend van ongeveer 70% van zijn in de zestiende eeuw gedanevoorspellingen is uitgekomen. Die score is in 2023 niet gehaald. Laten we eens kijken wat 2024 ons volgens Nostradamus gaat brengen.


  1. Er komt een nieuwe Paus

Deze voorspelling deed Nostradamus voor 2023 ook al maar deze kwam niet uit. Op ditmoment is de gezondheid van de huidige Paus Franciscus erg slecht. Er zou dus een nieuwe en veel jongere Paus komen dit jaar.
2. Er ontstaan problemen met 'de koning van het eiland'.

Wie deze koning is, staat niet vermeld maar aangenomen mag worden dat hiermee Koning Charles van Groot Brittannië wordt bedoeld. Hij zou worden vervangen door 'one who was no mark of a king'. Dat zou kunnen betekenen dat niet Prins William maar Prins Harry de rol van koning gaat overnemen. Dat zou wel heel bijzonder zijn omdat Harry juist afstand heeft gedaan van de troonsopvolging.
3. Er komt een grote aardbeving aan de westkust van Amerika.

De westkust van Amerika betekent California en met name de grote steden San Franciso en Los Angeles. Het is bekend dat California ligt op de San Andreas Breuk en dat er regelmatig aardbevingen voorkomen.Maar Nostradamus voorspelt een heftige aardbeving die veel schade veroorzaakt en waarvan het herstel van de schade meer dan een jaar gaat duren.


4. De gevolgen van klimaatverandering verergeren.

Al voor 2023 heeft Nostradamus de klimaatverandering voorspelt, maar voor 2024 zegt hij dat de gevolgen ernstiger zullen zijn. Dat vertaalt zich in de toename van droogtes en van hittegolven.


5. De Derde Wereldoorlog

Volgens Nostradamus ontstaat er in 2024 een zeven maanden durende wereldoorlog waarbij de drie grootmachten China, Rusland en de Verenigde Staten zijn betrokken.


6. Er komt een nieuwe president die voor veel onrust zorgt
In welk land die plaatsvindt en wie deze president is, vermeldt Nostradamus niet, maar algemeen wordt aangenomen dat het Donald Trump betreft. Dat Trump controversieel is, lijkt me duidelijk. En dat hij het in zich heeft voor voor onrust te zorgen, is ook al geen hogere wiskunde. Maar of het inderdaad Donald Trump betreft, zullen we moeten afwachten. Feit is dat er dit jaar verkiezingen zijn en dat Trump zo goed als zeker zijn nominatie van de Republikeinse partij op zak heeft.


7. China gaat de wereld overheersen.

Volgens Nostradamus zal China als grootste wereldmacht de wereld gaan overheersen. China is op dit moment al 'de bankier van de wereld' terwijl de financiële situatie van de VSniet al te rooskleurig is. De VS hebben een begrotingstekort van 1.695 miljard dollar en een staatsschuld van 30,5 biljoen dollar. Dat is 122% van het BBP. Wanneer de dollar als ruilmiddel voor de wereldhandel en met name de olie wordt losgelaten, dan ontstaat er een groot financieel probleem voor de USDollar, maar voorlopig is het nog niet zover. 70% van de wereldhandel wordt nog altijd in dollars betaald. Maar feit is wel dat de positie van de dollar langzaam maar zeker begint te wankelen, mede als gevolg van samenwerking binnen de BRICs landen, die alsmaar groter wordt omdat meer landen zich aansluiten.


8. Er komt een nieuwe pandemie

Nostradamus voorspelt dat de wereld in 2024 opnieuw geteisterd zal worden door een pandemie. Hij zegt in zijn profetieën dat er een soort 'slaapziekte' komt


9. AI neemt de wereld over

Er ontstaat een strijd tussen mens en machine en als de mens niet uitkijkt, zullen machines de macht overnemen. Deze voorspelling is wel heel bijzonder. Let wel; het eerste deel van zijn profetieën schreef hij in 1555. Hoe kon Nostradamus nu weten dat er in 2024 een strijd tussen mens en machine zou ontstaan?
10. Er komt een nieuwe jonge leider in Europa

Er komt een jonge charismatische politiek leider die snel aan populariteit wint.
11. Er komt een buitenaardse invasie

Dit is al eerder voorspeld maar tot op heden (nog) niet uitgekomen. Frappant is wel dat NASA in 2023 reeds melding heeft gemaakt van het mogelijk bestaan van buitenaards leven.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page