top of page
Zoeken
  • pchekman

Wie laat zich voor de aap houden?

Nederland werd opgeschrikt door een nieuw virus, het apenpokkenvirus. Het was nog net geen paniek, maar we werden wel gewaarschuwd dat het virus uiterst gevaarlijk en besmettelijk was. Het virus, afkomstig uit Afrika, had zich verspreid over de hele wereld en meldingen van de monkeypox kwamen uit maar liefst 75 landen. Op het moment dat er wereldwijd 16.000 meldingen waren, besloot de WHO de monkeypox als A-ziekte te bestempelen. Hiermee werd monkeypox gelijkgesteld aan Covid-19, MERS, pokken, polio en SARS en was er een meldingsplicht van kracht.


In augustus 2022 werden er in Nederland 1.166 mensen besmet met monkeypox. In totaal zijn er in Nederland per eind augustus 10.440 gevallen bekend. De ziekte die door het monkeypox-virus wordt veroorzaakt, kent een mild verloop. De geïnfecteerde mensen kregen lichte klachten, zoals koorts, spierpijn, vermoeidheidsklachten en bultjes (zie foto).96% van de overdracht wordt veroorzaakt door seks en dan meestal door mannen die wisselende seks-contacten hebben met andere mannen (MSM).


Maar we hoeven niet te wanhopen. De farmaceutische industrie heeft een vaccin beschikbaar genaamd Imvanex. Het is een vaccin dat is ontwikkeld tegen pokken, maar 'de verwachting is dat het ook tegen apenpokken beschermt'. Het middel is niet getest op mensen, alleen op dieren. Inmiddels is een flink deel van de doelgroep, de homoseksuele mannen, uitgenodigd voor de vaccinatie. Een derde deel hiervan heeft inmiddels de prik gehaald. Het RIVM meldt op 25 augustus 2022 dat er nog geen effect van de vaccinatie is te zien.Voor dit hele apenkoppen-gedoe is er eigenlijk maar een woord: bullshit. Het is lachwekkend en triest tegelijk. De WHO die een milde ziekte uitroept tot een A-ziekte is op zich al bijzonder en eigenlijk te gek voor woorden. Maar dat er dan vervolgens een vaccin wordt aanbevolen dat ontwikkeld is voor een hele andere infectie en dat NIET getest is op mensen, alleen op dieren, is eigenlijk onbestaanbaar. Bovendien staat er op de website van het RIVM geen woord over bijwerkingen. Geen woord!

Ik blijf me erover verwonderen dat er nog mensen zijn die hier intrappen. Wie zijn die mensen die zich voor aap laten houden...?

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page