top of page
Zoeken
pchekman

De PVV van Wilders wint de verkiezingen maar gaat er wat veranderen?



De Partij van de Vrijheid van Geert Wilders is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Wilders sleept 37 zetels in de wacht en is nu verreweg de grootste politieke partij van Nederland. Frans Timmermans van PvdA/GL moet met 25 zetels genoegen nemen en Dilan Yesilgöz namens de VVD met 24. Nieuwkomer Pieter Omtzigt blijft iets achter met 20 zetels en de andere nieuwkomer Caroline van der Plas van BBB zakt weg, na een in eerste instantie veel hogere verwachting, naar 7 zetels, twee minder dan D66 met Rob Jetten.


Geert Wilders is dus de grote winnaar en mag de formatiebesprekingen gaan leiden. Vooralsnog is Eerste Kamerlid Gom van Strien aangewezen als verkenner. Het is zijn taak om bij alle partijen de mening te peilen over de formatie-mogelijkheden en de wensen van de volksvertegenwoordigers daarin. Op dezelfde dag Van Strien is benoemd, komt Dilan Yesilgöz met de mededeling dat de VVD niet mee zal doen in een kabinet over rechts. Wellicht dat zij wel een rol wensen te spelen in een gedoogconstructie, maar in feite gooit hiermee de VVD de deur dicht naar een rechtse coalitie. Zonder de VVD komen de partijen PVV (37), NSC (20) en BBB (7) nog maar op 64 wat bij lange na geen meerderheid is. Zelfs met de theoretische steun van CDA en FVD komen er 8 zetels bij wat nog niet genoeg is voor een meerderheid; daarvoor zijn ten minste 76 zetels nodig. Nog los van de vraag of deze partijen willen meewerken natuurlijk. Kortom; een centrum-rechts kabinet gaat er niet komen.

Maar wat dan wel? Ja, dat ligt nogal voor de hand. Ik voorspel dat de onderhandelingen heel lang gaan duren maar dat Wilders uiteindelijk met lege handen komt te staan. En dat ook een eventuele gedoogconstructie het niet gaat halen. Op dat moment steekt Frans Timmermans zijn vinger op; hij is natuurlijk niet voor niets afgereisd van Brussel naar Den Haag. De globalistische lijn moet tenslotte uitgevoerd worden. Timmermans (25) zal samen met de VVD (24), NSC (20) en aangevuld met D66 (9) een meerderheidskabinet (78) gaan vormen waarvan hij de premier wordt en daarmee blijft alles bij het oude. PvdA/GL krijgt de ruimte om de bizarre en miljarden verkwistende klimaat-maatregelen uit te rollen, de VVD en D66 blijven op het pluche en Omtzigt schuift aan en mag hier en daar wat vernieuwingen doorvoeren maar moet zich toch vooral schikken in de al veel eerder vastgestelde globalistische agenda. Het is allemaal zo klaar als een klontje.


En de kiezer? Ja, de kiezer. Die staat wedeom buitenspel. De zittende macht gaat zeggen: "Rechts heeft zijn kans gehad, maar het is niet gelukt en nu zijn wij aan de beurt!" Alle proteststemmen op de PVV ten spijt. De kiezer staat dus straks -wederom- buitenspel. En dat toont maar weer eens aan wat de werkelijke staat van onze democratie is. Nederland is in naam een parlementaire democratie waar het parlement het in laatste instantie voor het zeggen heeft. In de praktijk heeft het nederlands parlement verdomd weinig tot niets te zeggen. Steeds meer macht is verschoven naar andere gremia, zoals het Europees Parlement, de NGO's zoals de Verenigde Naties, de WHO, het WEF, de Wereldbank en het IMF, maar ook naar andere organisaties waarover het parlement geen zeggenschap heeft, zoals de Big Pharma, de Big Tech, het militair-industrieel complex etc. De echte beslissingen worden allang niet meer in Den Haag genomen.


En voeg daarbij het failliet van de trias politica. U weet het ongetwijfeld nog wel.



Drie machten die een eenheid vormen maar ook elkaar controleren. De wetgevende macht (= het parlement; de Eerste en Tweede Kamer), de uitvoerende macht (= de regering) en de controlerende macht (= de rechtspraak). Maar, in tegenstelling tot wat de grondwet erover zegt, is het steeds vaker de regering zelf die met wetgeving komt. En dan mag het parlement er ja tegen zeggen. En dat eigenlijk ook altijd gewoon doet omdat de coaltie nu eenmaal de meerderheid heeft. Voeg daarbij dat de controlerende macht 'op schoot zit' bij de uitvoerende macht. Vrijwel altijd worden de aangespannen rechtszaken beslist in het voordeel van de uitvoerende macht. En er is wekelijks overleg tussen de Minister van Justitie en het OM om de gang van zaken te bepreken. Dus hoe kun je nu volhouden dat de rechtsspraak de macht controleert?


Dus ondanks dat heel veel keizers hebben gestemd voor verandering, is de conclusie dat alles bij het oude zal blijven. Ja maar, hoor ik u zeggen, stel nou eens dat Wilders er wel in slaagt een coalitie te vormen; een rechtse coalitie dus. Dan gaat er van alles veranderen, toch? Nou nee. In de eerste plaats heeft Wilders zijn rigoreuse plannen voor het indammen van de immigratie fors afgeslankt. Bovendien heeft hij op dit gebied te maken met internationale afspraken, de grondwet en de standpunten van de andere partijen.

Daarnaast is Wilders helemaal niet zo van het tegendraadse. Voor wat betreft de waanzinnige corona-maatregelen bijvoorbeeld heeft hij met alles gedwee ingestemd.



Voor wat betreft de militaire steun aan Oekraïne heeft hij ook met alles ingestemd. En op het vlak van de SDG's, het WEF en de WHO is hij een ontkenner dus ook uit die hoek is geen echte verandering te verwachten. Bovendien is de PVV eigenlijk geen echte partij. Er is geen bestuur, er is geen lange termijn visie, er is geen ideologie, er is geen wetenschappelijk bureau en/of denktank en ondanks een handjevol goede mensen in zijn partij/beweging zoals Martin Bosma, Fleur Agema en Harm Beertema is het nog altijd Wilders wil is wet. Dus ook van binnenuit gaat de PVV niets veranderen.


En wie blijft er teleurgesteld achter? Juist ja, alweer de kiezer.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page